Begrijpen wat er in het hoofd van je kat omgaat, kan soms een uitdaging zijn.

Maar geen zorgen, bij onze kattengedragstherapie zijn we hier om te helpen. Of je nu te maken hebt met hardnekkige gedragsproblemen of gewoon de band met je kat wilt versterken, onze ervaren kattengedragstherapeuten staan voor je klaar.

Mijn naam is Myrna en ik ben kattengedragstherapeut. Aan de balie en telefonisch werden er vaak vragen over kattengedrag gesteld. Deze vragen waren zeer uiteenlopend. Omdat kattengedrag mijn interesse altijd gehad heeft, heb ik een opleiding gevolgd tot kattengedragstherapeut. Inmiddels ben ik gediplomeerd kattengedragstherapeut.

Mocht u een vraag hebben over het gedrag van uw kat(ten) dan kunt u telefonisch contact met mij opnemen. Ik hoor dan  graag wat het probleem is.

Er zijn twee soorten gedragsproblemen:gedrag dat voor het dier een probleem is en gedrag wat niet zo zeer voor een kat een probleem is, maar wel ongewenst is voor de eigenaar.
Deze problemen zijn bijvoorbeeld

  • onzindelijkheid
  • katten die onderling aanvaringen hebben of zelfs vechten
  • krabben aan meubels
  • spelen met handen of voeten van de eigenaar
  • maar ook hulp met de omgang van een angstige kat

Het belangrijkste bij een gedragsprobleem is om te achterhalen waarom een kat bepaald gedrag vertoont.

Daarom kom ik voor een gedragsconsult bij u thuis. Hier kan ik de kat(ten) observeren en een beeld krijgen van het ongewenste gedrag. Daarnaast loop ik met u een vragenlijst door om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van de huidige situatie, maar ook van wat er is voorgevallen.

Katten communiceren grotendeels met lichaamstaal. Ik vertel wat ik zie en leg dit gedrag ook aan u uit.

Ik zal een plan van aanpak opstellen en dit met u bespreken. U ontvangt van mij na het gedragsconsult een verslag met daarin mijn bevindingen en het plan van aanpak. Daarna hebben we een aantal telefonische contact momenten zodat ik kan volgen hoe het gaat en indien nodig de volgende stap met u kan bespreken.